Babakocsis, valamint kismotoros és futóbiciklis felvonulás volt Kecskeméten

Babakocsis, valamint kismotoros és futóbiciklis felvonulás volt Kecskeméten

A Hírös7 Fesztivál keretében a rossz időjárás miatt meghiúsult rendezvényt 2018. szeptember 30-án, vasárnap a Helyi Termék Ünnep keretében pótolták. A babakocsis, valamint kismotoros és futóbiciklis felvonulásra a kecskeméti Katona József Színház elől 16 órakor indultak a résztvevők.

Az 1934-ben nagy sikert aratott „Kecskemét, a gyümölcs és a gyermek városa” jelmondattal meghirdetett gyermekfelvonulás hagyományát 2007-ben élesztette újjá a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület.

A civil szervezetek és a történelmi egyházak összefogásával megvalósuló Gyermekeink a kincseink elnevezésű programsorozattal a szervezők a gyermekvállalás fontosságára kívánták ráirányítani a figyelmet. A programsorozat új eleme a kismotoros és futóbiciklis ügyességi verseny volt.

A színes forgatagot Rumi László bábrendező vezette a főtéren felállított színpadhoz.

A családok köszöntését, majd a történelmi egyházak képviselőinek áldását követően díjazták a legszebben feldíszített babakocsikat, valamint a legügyesebb motorosokat és futóbicikliseket.

A rendezvény szervezői a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház voltak.

Forrás: https://keol.hu/kecskemet-bacs/babakocsis-valamint-kismotoros-es-futobiciklis-felvonulas-volt-kecskemeten

Did you like this? Share it!

Leave Comment

error: Content is protected !!